Logo Stichting Oude IJssel

Het bestuur van het Daphne Veldhuis Fonds heeft besloten om in 2017/2018 twee initiatieven financieel te ondersteunen. Hiervoor schenkt Daphne Veldhuisfonds € 7.500,- aan het Stichting Inloophuis De Oude IJssel.

Het Inloophuis Oude IJssel is een huis voor mensen die leven met kanker. Je kunt er terecht voor een gesprek; een ontspannende activiteit; een lezing of gewoon voor een kopje koffie. Er zijn altijd getrainde vrijwilligers aanwezig die vaak uit eigen ervaring weten wat kanker met je doet.

Het Inloophuis Oude IJssel wil in een veilige, beschutte en huiselijke omgeving de kwalitatief goede psychosociale ondersteuning bieden die mensen met kanker en hun naasten nodig hebben. Daartoe wordt nauw samengewerkt met de oncologische zorgketen en met de huisartsen, paramedici en psychotherapeuten in het verzorgingsgebied van het Slingeland Ziekenhuis, zijnde de gemeenten: Oude IJsselstreek, Montferland, Doetinchem, Doesburg en Bronckhorst en de plaats Dinxperlo. Het Inloophuis biedt ook ruimte aan mensen voor rouwverwerking.