Logo Matchis

Mezzo Restaurant en Kamers organiseerde in samenwerking met Stichting Bergh in het Zadel voor de Kankerbestrijding en Stichting Daphne Veldhuis Fonds op zondag 11 september voor de derde keer het Mezzo Benefietdiner. Met een recordbedrag van € 40.250 voor stamceldonorbank Matchis: het Nederlands centrum voor stamceldonoren. Uit handen van Berry en Wendy van der Ven van Mezzo, ontving Margot van den Akker van Matchis de cheque: “Ik ben sprakeloos. Wat een prachtig bedrag. We hebben in Nederland een groot tekort aan stamceldonoren. Hiermee kunnen we 805 nieuwe donoren aanmelden voor de wereldwijde stamceldonorbank.”

“Eenmalig hebben we een subsidie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gekregen. Verder zijn we volledig afhankelijk van particuliere giften. Een deel van de cheque, € 17.500, is geschonken door de Ambassadeurs van de Stichting Daphne Veldhuis Fonds. Ons doel is om in 2019 250.000 donoren in onze stamceldonorbank te hebben. Momenteel hebben we er 117.000. De kans dat twee willekeurige mensen bij elkaar passen is 1 op 50.000. Vorige maand is minister Edith Schippers in samenwerking met Matchis een campagne begonnen om nieuwe donoren te werven. Een stamceldonatie kan levensreddend zijn bij mensen met bloedkanker, zoals leukemie. Met de opbrengst van het diner en die van de vier golfdagen van Golfdag Bergh/Bergh in het Zadel kunnen we weer nieuwe donoren aanmelden.”

Maandenlange voorbereiding

Medisch immunoloog dr. Arnold van der Meer van Matchis legde zondagavond uit hoe groot het belang van nieuwe donoren is. Berry van der Ven van Mezzo blikt tevreden terug. “Onder de 122 betalende gasten zondagavond waren vele Ambassadeurs van Bergh in het Zadel, vaste gasten, collega-ondernemers en leveranciers. Met 30 man personeel en een maandenlange voorbereiding, verliep het prima. Tussen de verschillende gangen door (uitgebreide antipastitafel, hoofdgerecht en een dessert-en kaasbuffet) veilde de flamboyante veilingmeester Niels Kooijman kavels zoals een luxe weekend weg naar Londen en Berlijn, een schilderij van de Wehlse kunstenaar Sandy van Dillen, een luxe Big Green Egg barbecue tot een diamanten ring. Met de gekochte loten konden gasten ook allerlei prijzen winnen. Grote dank aan sponsoren en leveranciers. Met optredens van Big, Black & Beautiful, DJ Charles en saxofoniste Cece Noir ging het dak van de feesttent eraf.”

Ook stamceldonor worden? Kijk voor de aanmeldcriteria: www.matchis.nl
Journalist Simone Pastoors

Bron : website Matchis