Logo Stichting Oude IJssel Stichting Inloophuis De Oude IJssel

Het maken van bewuste keuzes, het in stand houden van de relatie met de naasten en het accepteren van een moeilijke levensfase, zijn heel belangrijk voor het vinden van een nieuwe balans. Lang niet iedereen krijgt dat zo maar voor elkaar.

Het is bekend dat psychosociale ondersteuning een positief effect heeft op het welbevinden van mensen met kanker en hun naasten. Goede psychosociale ondersteuning biedt ruimte om in beslotenheid of in groepsverband door gesprekken of activiteiten, balans te zoeken en daaruit de kracht te putten die nodig is om door te gaan. Ons Inloophuis wil deze psychosociale ondersteuning bieden. Wij zien het als onze opdracht om zo een noodzakelijke en waardevolle aanvulling te zijn op de medische zorg.

Het Inloophuis Oude IJssel wil in een veilige, beschutte en huiselijke omgeving de kwalitatief goede psychosociale ondersteuning bieden die mensen met kanker en hun naasten nodig hebben. Daartoe wordt nauw samengewerkt met de oncologische zorgketen en met de huisartsen, paramedici en psychotherapeuten in het verzorgingsgebied van het Slingeland Ziekenhuis, zijnde de gemeenten: Oude IJsselstreek, Montferland, Doetinchem, Doesburg en Bronckhorst en de plaats Dinxperlo. Het Inloophuis biedt ook ruimte aan mensen voor rouwverwerking.

 

JEUGD

Op de zolderverdieping van het Inloophuis, vlak onder de pannen, is een prachtige ruimte gemaakt voor de jeugd. Logisch dus dat de jeugdafdeling ‘Onder de Pannen’ is genoemd.

  • ‘Onder de Pannen Kids’ voor kinderen van 6 tot 12 jaar.
  • ‘Onder de Pannen Jongeren’ voor jongeren van 12 tot 17 jaar.

Onder leiding van een aantal enthousiaste vrijwilligers, worden er leuke, spannende of bijzondere activiteiten gedaan. Soms binnen en soms buiten. Praten over kanker mag natuurlijk, maar het hoeft niet. ‘Onder de Pannen’ is geen therapeutisch centrum. Integendeel, het is juist een plek waar je jezelf kunt zijn en anderen kunt treffen die ook in hun directe omgeving met kanker te maken hebben. Bij ‘Onder de Pannen’ hoef je niets uit te leggen, iedereen begrijpt je! Dat is het fijne ervan!


Het Daphne Veldhuisfonds schenkt € 7.500,- aan het inloophuis.