MEZZO Restaurant & Kamers organiseert op 11 september 2016 :

HET MEZZO BENEFIETDINER

Ten bate van de stichting:

matchis_logo

De opbrengst van het diner, de loterij en de veiling gaat in zijn geheel naar de stamcelbank Matchis bij het Universitair Medisch Centrum in Nijmegen en Leiden. Het opgehaalde bedrag zal aangewend worden voor het werven van stamceldonoren voor stamceltransplantatie bij mensen met bloedkanker. Stamceldonoren zijn onmisbaar om kinderen en volwassenen met kwaadaardige bloedziekten zoals leukemie te kunnen genezen.

Deze fondsenwerving is onderdeel van een gezamenlijk ondersteuningsproject van:

Stichting Daphne Veldhuis Fonds, Stichting Bergh in het Zadel & GolfdagBergh.

BETROKKEN BIJ DIT GEZAMENLIJKE ONDERSTEUNINGSPROJECT

Stichting Matchis zorgt ervoor dat patiënten met leukemie en andere ernstige bloedaandoeningen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan zo snel mogelijk de best passende donor krijgen. Deze transplantatie is voor patiënten noodzakelijk om te kunnen overleven. Als er geen geschikte donor gevonden wordt, is de kans groot dat ze overlijden. Voor een geslaagde stamceltransplantatie is het essentieel dat de stamcellen van de donor en de ontvanger voldoende op elkaar lijken. Daarvoor wordt eerst in de familie gezocht. Als binnen de familie geen geschikte stamceldonor gevonden kan worden (en dat is voor 70% van de patiënten het geval), gaat Matchis wereldwijd op zoek naar een geschikte onverwante donor – iemand die bereid is om stamcellen te doneren voor een voor hem onbekende patiënt. Het is dus voor deze patiënten van levensbelang dat er een bestand is met zoveel mogelijk potentiele donoren om de kans te vergroten dat er een geschikte match gevonden kan worden.

Het Daphne Veldhuis Fonds ondersteunt initiatieven en (onderzoeks)projecten die tot doel hebben om kanker te bestrijden of het ziekteproces voor patiënten dragelijker te maken. Het fonds is in 2015 opgericht en vernoemd naar Daphne Veldhuis die op 36 jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van darmkanker. De opbrengsten van het fonds worden volledig ter beschikking gesteld aan de geselecteerde doelen.

Stichting Bergh in het Zadel heeft als doel het inzamelen van gelden voor de kankerbestrijding. De opbrengst gaat voor 100% naar het kankeronderzoek zonder aftrek van organisatiekosten. Elke vier jaar wordt een, door het KWF goedgekeurd, onderzoeksproject gefinancierd. Een meeropbrengst wordt gebruikt om regionale projecten te ondersteunen. Bergh in het zadel is één van de grootste particuliere fondsenwervers voor het KWF en draait volledig op vrijwilligers.

Golfdag Bergh is een initiatief voor Bergh in het Zadel voor de Kankerbestrijding.

Golfdag Bergh organiseert een over vier dagen verspreid jaarlijks golftoernooi. De banen en accommodatie worden beschikbaar gesteld om zo een maximale opbrengst te kunnen genereren. De opbrengst van alle vier wedstrijden komt dit jaar ten goede aan de Stamceldonorbank.

PROGRAMMA

  • Tussen 16:30 uur en 17:30 uur ontvangst en aperitief
  • Aanvang diner voorgerecht / start verkoop loten
  • Toelichting op het werk van de stichting Matchis
  • Hoofdgerecht
  • Veiling door veilingmeester Niels Kooijman
  • Bekendmaking van het opgehaalde bedrag
  • Dessertbuffet en koffie of thee
  • Circa 22:30 uur: einde programma

Tussen het programma door vinden er optredens plaats van BIG, BLACK & BEAUTIFUL, DJ CHARLES EN CECE NOIR!

MENU

Ontvangst met prosecco, oesters en diverse andere hapjes

***

Antipasti tafel, een keur aan Italiaanse en Franse voorgerechten geserveerd op etagères

***

Hoofdgerecht

***

Dessert- en kaasbuffet

***

Koffie of thee en friandises

Het diner zal plaats vinden in een grote en zo nodig verwarmde tent in de tuin van Mezzo restaurant en kamers. De kosten voor deelname aan het benefietdiner bedragen € 97,50 p.p. en dit is inclusief aperitief, wijnarrangement, bronwater, koffie of thee. Exclusieve tafels kunnen gereserveerd worden vanaf 4 personen. Voor reserveringen met minder dan vier personen worden de gasten geplaceerd aan tafels van circa acht personen (dus met andere gasten aan één tafel). Reserveren kunt u via T 0314-760222 of E-mail info@mezzo-montferland.nl

SPONSOREN

Het Mezzo benefietdiner 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren : Sponsoren benefietdiner 2016